Verkopen via bol.com hoe werkt dat?

January 2, 2023
Sellevate

Bol.com is de bekendste en populairste webshop van Nederland. Sinds de oprichting van bol.com in 1999, tot aan een omzet van 4,3 miljard euro afgelopen jaar. Bol.com is naast Nederland ook erg populair in België waardoor potentiële consumenten groep flink is vergroot. Sinds 2011 is het mogelijk voor verkooppartners te verkopen via bol.com.

Verkooppartners krijgen inzicht van bol.com via het ‘partnerplatform’. Zo zie je een gedeelte marketing, branding, logistieke processen, klantenservice en voortdurend vernieuwingen. Op deze manier worden ondernemers geholpen met het verbeteren van de verkopen. Het is op deze manier makkelijk om te starten als verkoper op bol.com.

Als je start als verkoper krijg je een dashboard, ook wel zakelijk account genoemd. Hierbinnen regel je logistieke zaken, prijzen, klantvragen etc. In het zakelijk account vind je maandelijks de factuur die bol.com je uitbetaald. Zo wordt jouw werk bespaard. 

Bron: bol.com

Wat biedt bol.com nog meer?

Je kunt zelf kiezen hoeveel werk je uit handen geeft. Kies bijvoorbeeld ervoor om je gehele logistieke proces uit te besteden aan bol.com. Je stuur je productvoorraad naar het warenhuis (fulfilment center). Mocht er iets verkocht worden, dan verpakken en versturen bol.com de pakketten. Dit wordt Logistiek via Bol.com (LvB) genoemd. De voordelen hiervan zijn:

  • Je hoeft thuis geen producten op voorraad te hebben
  • Producten worden ingepakt
  • Bestellingen dagelijks versturen
  • De regel: ‘voor 23:00 besteld, volgende dag in huis’
  • Klantenservice van LvB bestellingen
  • Bestellingen verpakken in een bol.com verpakking
  • Retourzendingen naar bol.com
  • Je omzet stijgt gemiddeld met 30%

Onderneem passief dankzij het gebruik van LvB. Daarnaast behaal je de snelste verzending met deze service. Het is NIET verplicht om LvB te gebruiken. Als je liever zelf de verzendingen verstuurd is dat ook mogelijk. Verstuur je producten dan via PostNL, DPD of een ander logistiek punt.

No cure no pay

Verkopen via bol.com heeft als voordeel dat enkel wanneer je daadwerkelijk producten verkoopt, je pas een bemiddelingsbijdrage betaald. Als je niets verkoopt, hoef je ook niets af te staan. Het ‘no cure, no pay’ systeem. Super handig voor startende ondernemers, omdat je weinig risico loopt. Het bedrag van de bemiddelingsbijdrage wisselt tussen de 4% en 15%. Indien een consument via bol.com jouw producten bestelt gaat het geld naar bol.com. Aan het einde van de maand wordt het verrekend met de factuur waarop je het geld ontvang.

Startende ondernemer op bol.com

Om te starten als verkoper op bol.com hoef je niets te betalen. Je moet wel zorgen dat je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK), zodat je een BTW-nummer hebt. Deze registratie kost €50,-. Een tip voor starters: open direct een zakelijke rekening. Zo houdt je je financiën gescheiden en heb je je administratie in orde. Behoud overzicht in je bedrijf. Nog meer weten over het starten van online verkoper? Lees hier meer.

Bron: KVK

Probeer sellevate nu twee weken vrijblijvend uit!

Sluit je aan bij meer dan 2400 actieve gebruikers